ua en ru

Помер новообраний мер Конотопа, а суд скасував заочний арешт Януковича: новини за 16 листопада

Помер новообраний мер Конотопа, а суд скасував заочний арешт Януковича: новини за 16 листопада Колаж РБК-Україна
Автор: РБК-Украина

Новообраний мер Конотопа Олександр Луговий помер від коронавируса, міським головою Одеси втретє став Геннадій Труханов, Київський апеляційний суд скасував заочний арешт екс-президента України Віктора Януковича у справі Майдану. Детальніше про те, що сталося в понеділок, 16 листопада, - в матеріалі РБК-Україна

Коронавірус в Україні: останні новини

Труханів переобраний мером Одеси

В Одесі підбили підсумки виборів мера. Міським головою втретє став Геннадій Труханов. Про це повідомляє 048.ua за результатами засідання міського виборчкому Одеси.

Після отримання протоколів від усіх окружних комісій стало відомо, що за Труханового проголосували 93 921 чоловік, а за кандидата від "Опозиційної платформи "За життя" Миколи Скорика - 72 974.

Апеляційний суд Києва відмінив заочний арешт Януковича

Київський апеляційний суд скасував заочний арешт екс-президента України Віктора Януковича по справі Майдану. Суд призначив новий розгляд справи в суді першої інстанції. Про це суддя заявила під час засідання.

Суд розглянув апеляцію адвокатів екс-президента на обрання запобіжного заходу йому. Скарга захисту була задоволена частково, рішення Печерського суду від 12 травня 2020 скасовано.

"Будемо працювати разом": Санду анонсувала зустріч із Зеленським

Переможець виборів президента Молдови Майя Санду найближчим часом проведе зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Дата і місце зустрічі поки невідомі. Про це Санду заявила в коментарі РБК-Україна.

За її словами, вона виступає за відновлення добрих відносин з Україною. Вона також підкреслила, що за час президентства Ігоря Додона майже не було офіційних візитів і Молдова була ізольована.

Президент Вірменії виступив за відставку уряду Пашиняна

Президент Вірменії Армен Саркісян закликав прем'єр-міністра Нікола Пашиняна разом з урядом піти у відставку. Він також закликав парламент країни готуватися до дострокових виборів. Про це повідомило агентство News.am, посилаючись на відеозвернення вірменського президента до народу.

За словами Саркісяна, віно провів зустрічі з парламентськими силами, суспільними групами, а також телефонні розмови з представниками діаспори. Абсолютна більшість учасників зустрічей погодилися з тим, що Вірменії потрібна відставка уряду та дострокові парламентські вибори.

Потужний вибух, попіл і зсуви: на північ від Сицилії прокинувся вулкан

16 листопада на острові Стромболі на північ від Сицилії активізувався вулкан. Місцеві служби зафіксували потужний вибух і викид високого стовпа попелу. Про це повідомляє італійське агентство ANSA.

Повідомляється, що вибух стався о 10:24 за місцевим часом. В результаті вибуху зафіксовано викид високої хмари і "дощ" з попелу, який осів на території прилеглих населених пунктів.

SpaceX запустила в космос Crew Dragon з чотирма астронавтами на борту

В ніч з 15 на 16 листопада (о 2:27 за Києвом) компанія SpaceX Ілона Маска запустила корабель Crew Dragon з чотирма астронавтами на борту. Це перша операційна місія Crew Dragon для NASA. Онлайн-трансляцію запуску вели на YouTube-каналах NASA і SpaceX.

Ракета стартувала з Космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

Українець став найсильнішою людиною в світі, піднявши майже 540 кілограмів

Киянин Олексій Новіков став найсильнішою людиною світу. Він підняв штангу вагою майже 540 кілограмів і отримав престижний спортивний титул у США. Зазначимо, що 24-річний українець побив рекорд, який встановили ще 37 років тому, у 1983 році. Спортсмен тоді підняв вагу на 2,5 кг менше, ніж Олексій Новіков.

Олексій став наймолодшим титулованим переможцем змагань стронгменів з 1984 року. Він другий український чемпіон і силач у світі після Василя Вірастюка.