ua en ru

Татарову оголосили підозру з порушеннями, - Офіс генпрокурора

Татарову оголосили підозру з порушеннями, - Офіс генпрокурора Фото: Олег Татаров (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову повідомили про підозру з порушеннями. Справа в тому, що у нього є статус адвоката, тому підозру Татарову мав оголосити генпрокурор або його заступник.

Про це йдеться в коментарі Офісу генпрокурора, наданому РБК-Україна.

У коментарі йдеться, що повідомлення про підозру зробили з порушенням вимог ст. 481 КПК України, тобто через неуповноважену особу.

"Незважаючи на призупинення права на заняття адвокатською діяльністю, він не втратив статус адвоката", - сказано в ньому.

Також Офіс генпрокурора заявляє, що після вивчення матеріалів, які додаються до клопотання про арешт Татарова, встановлено, що в діях підозрюваних може бути склад іншого кримінального корупційного порушення. І це не дає права звернутися до суду з клопотанням про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Зазначені порушення вимог КПК України в подальшому можуть спричинити за собою визнання судом зібраних доказів неприпустимими", - переконані в прокуратурі.

Після надходження матеріалів справи з НАБУ до слідчих СБУ прокурори дадуть оцінку зібраним доказам і приймуть відповідні процесуальні рішення.

Нагадаємо, сьогодні прокуратура відкликала клопотання про арешт Татарова, яке подала після того, як йому повідомили про підозру у причетності до корупції під час роботи на топ-посаді в "УкрБуді".

Пізніше стало відомо, що справу забрали у НАБУ передали на розслідування до СБУ.