ua en ru

Справа Татарова: прокурор відкликав клопотання про запобіжний захід

Справа Татарова: прокурор відкликав клопотання про запобіжний захід Фото: Олег Татаров (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) на засіданні у справі Олега Татарова - заступника голови Офісу президента - задовольнив прохання прокурора про відкликання клопотання про запобіжний захід. Таким чином, Татарова не заарештують.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання суду.

Зокрема, до суду надійшла заява прокурора Офісу генпрокурора Андрія Грицана про відкликання клопотання. За словами прокурора, він не знає всіх матеріалів справи і тому не може підтримувати клопотання.

"Заяву... про відкликання клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно Татарова задовольнити", - заявив суддя Тимур Хамзін.

Також повідомляється, що матеріали клопотання повернули прокурору.

Нагадаємо, раніше Татарову оголосили підозру в причетності до корупції. Його справу вели детективи НАБУ, за версією яких, Татаров на посаді топ-чиновника будівельної компанії "УкрБуд" міг бути причетний до надання хабара. Антикорупційні органи просили заарештувати його з можливістю виходу під заставу на 10 млн гривень.

Пізніше стало відомо, що справу передали на розслідування СБУ, у зв'язку з чим Вищий антикорупційний суд не міг обрати йому запобіжний захід.