ua en ru

Ференцварош - Динамо: що треба знати про принциповий матч Ліги чемпіонів

Ференцварош - Динамо: що треба знати про принциповий матч Ліги чемпіонів Фото: тренування гравців "Динамо" (facebook.com/fcdynamoua)

Чи зможе Ребров переграти свій колишній клуб

"Ференцварош" прийме "Динамо" на стадіоні "Групама Арена" в Будапешті в рамках другого туру групового етапу Ліги чемпіонів. Трансляція розпочнеться о 22:00, а дивитися матч можна було на телеканалі "Футбол 2". Букмекери вважають київську команду фаворитом зустрічі.

Результат матчу

Кияни відкрили рахунок на 28 хвилині гри. Після розіграшу кутового пішла подача до штрафного майданчика, і там після удару Забарного м’яч влучив у виставлену Харатіним руку - пенальті. До 11-метрової позначки підійшов Циганков та впевнено розвів м’яча та воротаря по різних кутах.

До перерви кияни відзначились ще раз - м'яч у ворота суперника відправив Карлос Де Пена. Угорці відігралися на 58 хвилині зусиллями Токмака Нгуена та 90 - Франка Болі.

Прев'ю

У групі G є дві команди, які напевно будуть боротися за перше і друге місце. І це "Барселона" і "Ювентус". "Динамо" ж разом з "Ференцварош" битимуться за право представляти свою країну в Лізі Європи. Навіть сам Мірча Луческу визнав, що реальна мета для його команди - боротьба за третє місце в групі.

І ось уже в другому турі ці дві команди зійдуться між собою в очному протистоянні. Цей поєдинок може бути ключовим для обох команд на груповому етапі турніру.

Шлях команд

Мірча Луческу вивів київське "Динамо" груповий етап Ліги чемпіонів через чотири роки, а ось "Ференцвароша" там не було 25 років. Пікантності ситуації додає той факт, що головним тренером угорської команди є легенда "біло-синіх" Сергій Ребров, а киян зараз тренує колишній наставник принципового суперника. І київські фанати вже позначили свою позицію.

Для "Динамо" домашня зустріч першого туру проти "Ювентуса" завершилась поразкою з рахунком 0:2. Угорський клуб також не зміг взяти очки в першому матчі. "Барселона" виграла з розгромним рахунком 5:1. Єдиний гол за "Ференцварош" забив український півзахисник Ігор Харатін ударом з пенальті.

Статистика зустрічей

Команди зустрічалися між собою лише раз - "Динамо" в 1975 році в рамках Кубка володарів Кубків обіграло "Ференцварош" з рахунком 3:0.

А ось тренери в рамках внутрішніх українських матчів стикалися вісім разів - чотири рази в українській Прем'єр-лізі, двічі в Кубку України і двічі в Суперкубку. На рахунку українця три перемоги, у румуна їх чотири, а одна зустріч завершилася внічию.

Кадрова ситуація

Напередодні зустрічі два гравці "Динамо" отримали позитивні тести на коронавірус. Це - воротар Георгій Бущан і захисник Віталій Миколенко, які пішли на ізоляцію. Їхні місця у заявці зайняли новачки - Белуце та Клейтон. Також не зіграють травмовані захисники Микита Бурда, Олександр Тимчик та Володимир Костевич, дискваліфікований до грудня 2020 нападник Артем Бєсєдін, який вже повернувся до тренувань з командою.

У "Ференцвароша" всі основні гравці в строю і готуються до поєдинку.

Прогноз

Букмекери обережні у своїх прогнозах, вважаючи, що у майбутньому поєдинку зійдуться рівні за силою команди. Однак фаворитом все ж, на їхню думку, є київський клуб. Коефіцієнт на перемогу "Динамо" становить 2,30, тоді як шанси на тріумф "Ференцварош" у 3,25, а нічийний результат пропонується зі схожим коефіцієнтом - 3,30. Фахівці вважають, що обидві команди зможуть відзначитися - 2,87.

Де дивитись

"Ференцварош" прийме "Динамо" на стадіоні "Групама Арена", що у Будапешті. У прямій трансляції вболівальники зможуть подивитися поєдинок телеканалі "Футбол 2". Час початку зустрічі - 22:00 за київським часом.