ua en ru

Барселона - Динамо: що треба знати про матч третього туру Ліги чемпіонів

Барселона - Динамо: що треба знати про матч третього туру Ліги чемпіонів Фото: "Барселона" - "Динамо" (twitter.com/fcbarcelona)

Чи зможуть кияни повторити подвиг "Шахтаря"

"Динамо" зіграло на виїзді з "Барселоною" у третьому турі групового етапу Ліги чемпіонів. Трансляція розпочалася о 22:00, а дивитися матч можна було на телеканалі "Футбол 2". Букмекери прогнозовано називали каталонців фаворитами зустрічі. Поєдинок знаходився під загрозою зриву.

04 листопада 22:00
Барселона, стадіон "Камп Ноу"

Результат матчу

Каталонці швидко вийшли вперед. Рахунок був відкритий вже на п'ятій хвилині, коли в ворота київської команди був призначений 11-метровий, який впевнено реалізував Ліонель Мессі. Це був найшвидший пенальті аргентинця за команду у всіх змаганнях (4 хвилини 53 секунди йому знадобилося).

У другому таймі "Барсі" вдалося подвоїти перевагу після гола Жерара Піке. "Динамо" відіграло один м'яч на 75 хвилині, коли вдало на добиванні зіграв Віктор Циганков.

Кияни залишають Каталонію з високо піднятою головою і спробують добитися перемоги в матчі-відповіді через два тижні.

Шлях команд

"Біло-сині" успішно подолали кваліфікацію Ліги чемпіонів, а от на старті групового турніру поки не особливо вражають. Команда набрала одне очко у двох матчах, поступившись удома "Ювентусу" (0:2) та зігравши на виїзді внічию з "Ференцварошем" (2:2).

"Барселона" одноосібно лідирує у групі, здобувши дві впевнені перемоги - вдома над командою Сергія Реброва (5:1) та на виїзді розібравшись з туринцями (2:0).

Ситуація у національних чемпіонатах

Проте не так добре, як у єврокубках, каталонці почувають себе у Ла Лізі, показуючи доволі невтішні результати. Команда, яку будує Рональд Куман, набрала у шести турах лише 8 очок (2 перемоги, 2 нічиї, 2 поразки) та посідає незвично низьке для себе 12 місце, маючи при цьому серію без перемог із чотирьох матчів.

"Біло-сині" поки не знають гіркоти поразок - 6 перемог і 2 нічиї. Підопічні Мірчі Луческу після восьми турів УПЛ одноосібно лідирують у турнірній таблиці, випереджаючи основного конкурента донецький "Шахтар" на чотири бали.

Кадрові втрати

За "Барселону" через травми не зіграють захисник Умтіті, півзахисники Коутіньйо, Араухо та Пуч, під питанням участь у матчі воротаря тер Штегена. А от у "Динамо" величезні проблеми зі складом.

Окрім травмованих Микити Бурди, Олександра Тимчика та Володимира Костевича, дискваліфікованого до грудня 2020 року Артема Бєсєдіна, вилученого у поєдинку з "Ференцварошем" Сергія Сидорчука, відразу дев'ять гравців пропустять зустріч через коронавірус.

У заявці киян на гру з "Барселоною" залишилось лише 13 футболістів зі списку А. Згідно з протоколом УЄФА, це мінімальна необхідна кількість. Якби ще хоча б один гравець "Динамо" отримав позитивний тест, то матч довелося б переносити.

Настрій команд

Чи зможе київське "Динамо" здивувати і повторити подвиг "Шахтаря", який без низки гравців основи переміг на виїзді мадридський "Реал"?

Зараз у "Барселоні" не тільки ігрова криза, а й на рівні менеджменту. Минулого тижня посаду президента клубу залишив Хосеп Бартомеу. За собою він залишив фінансові проблеми та скандал, пов'язаний з бажанням багаторічного капітана Ліонеля Мессі покинути команду.

Історія зустрічей

Попри негативну для киян статистку - лише три перемоги у 10 матчах, шість поразок і лише одна нічия - саме з "Барсою" в українських уболівальників пов'язані одні з найяскравіших єврокубкових спогадів.

У 1997 році на груповому етапі ЛЧ "Динамо" двічі розгромило "Барселону": у Києві і Каталонії із загальним рахунком 7:0. У пам'яті добре відклався хет-трик Шевченко на "Камп Ноу", а також фраза київського вболівальника "а ми" Динамо "Київ, що таке ?!".

Прогноз

На думку букмекерів, "Динамо" - явний аутсайдер зустрічі. Коефіцієнт на перемогу команди Мірчи Луческу становить 34,00. Для порівняння, успіх "Барселони" оцінюється в 1,07, а нічия - 11,00.

Крім того, аналітики назвали найбільш ймовірний остаточний рахунок матчу. На їхню думку, каталонська команда переможе з рахунком 2:0 або 4:0. На такий результат зустрічі приймаються ставки з коефіцієнтом - 7.00.

Де дивитись

Поєдинок відбудеться у середу, 4 листопада, на стадіоні "Камп Ноу" у столиці Каталонії. Час початку зустрічі - о 22:00 за київським часом. Українські уболівальники у прямій трансляції зможуть подивитися поєдинок телеканалі "Футбол 2". В інтернеті гра буде доступна на сервісі Oll.tv та медіа-платформі Megogo.