ua en ru

Зеленський: триває найтриваліше перемир'я за час війни на Донбасі

Зеленський: триває найтриваліше перемир'я за час війни на Донбасі Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на Донбасі триває найтриваліше перемир'я. При цьому істотно скоротилося число обстрілів.

Про це він заявив на урочистостях з нагоди Дня Збройних сил України, передає прес-служба Офісу президента у Facebook.

Зеленський зазначив, що сьогодні 133 день як було оголошено про припинення вогню на Донбасі. За цей час кількість обстрілів знизилася в п'ять разів, а бойові втрати - в десять.

"У цей же період минулого року в середньому кожні 72 години гинув один наш військовий. Зараз є "тиша", є місяць без убитих і поранених. Можливо, це жорстка і нетипова фраза для статистичних даних, але скажу по-простому. У нашій Україні похорон стало менше майже в 10 разів, у 10 разів менше сліз матерів, дружин, дітей...", - заявив Зеленський.

При цьому минулого тижня, 24 листопада, в районі Авдіївки снайпер проросійських бойовиків важко поранив українського військовослужбовця з бригади імені Чорних Запорожців, В'ячеслава Мінкіна з Фастова Київської області. Згодом військовий помер. Загалом з початку перемир'я на Донбасі загинули п'ятеро українських бійців.

Нагадаємо, цього тижня бойовики в черговий раз відкрили снайперський вогонь по українських позиціях в районі Світлодарська і знову поранили українського бійця.