ua en ru

Зеленський вакцинувався від COVID-19

Зеленський вакцинувався від COVID-19 Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський отримав вакцину від коронавірусу. Президент отримав можливість прищепитися від COVID позачергово після зміни плану вакцинації.

Вакцинація проходила препаратом Covishield індійського виробництва.

"Зроблена вакцинація проти COVID19. Зробив це на передовій з нашими солдатами в якості головнокомандуючого. Той же Oxford/AstraZeneca (Covishield) з Індії, який був доставлений першим в Україну і прийнятий мільйонами людей у світі. Вакцина дозволить нам знову жити без обмежень", - написав Зеленський.

Зеленський вакцинувався від COVID-19

Фото: Зеленський прищепився від коронавірусу (twitter.com/ZelenskyyUa)

Оновлене. Пізніше в Офісі президента повідомили, що вакцинація проходила на території військового мобільного госпіталю № 59 в Луганській області. Перед щепленням Зеленський дав письмову згоду на отримання вакцини. Йому повідомили, що можливим побічним ефектом може бути підвищення температури.

"Це нормально, таке може бути після кожної вакцини", - заявив президент.

Зеленський відзначив важливість вакцинації від COVID-19.

"Щеплення обов'язкове. Я знаю, що таке COVID-19, тому що хворів на цю хворобу. Тому всім пропоную обов'язково вакцинуватися. Попри те, що я перехворів COVID-19, у мене рівень антитіл дуже низький", - сказав Зеленський.

Він додав, що вакцинація допоможе подолати пандемію і повернутися до звичного способу життя.

"Я вважаю, що ця вакцина (Oxford / AstraZeneca (Covishield), - ред.) Якісна, вона одна з найкращих в світі. Побороти COVID-19 тільки засобами захисту остаточно неможливо. Вакцинуватися доведеться. Я вважаю, що вакцина - це реальний шлях повернення до нормального життя ", - зазначив президент.