ua en ru

У Зеленського назвали "юридично нікчемною" заяву КСУ щодо Тупицького

У Зеленського назвали "юридично нікчемною" заяву КСУ щодо Тупицького Фото: засідання КСУ (РБК-Україна)

Заява Конституційного суду України щодо відсторонення голови суду Олександра Тупицького є спробою ввести в оману суспільство. А з точки зору закону є "юридично нікчемною".

Про це заявив Офіс президента Володимира Зеленського.

У коментарі зазначено, що жоден нормативно-правовий акт не визначає порядок публікації на сайті КСУ різних заяв і висновків, з яких суд не ухвалював рішень на засіданнях. І, на думку ОП, ті, хто розміщує такі заяви на сайті суду, повинні бути притягнуті до відповідальності.

"Розміщення таких "висновків" та "роз'яснень" на офіційному сайті суду має на меті свідоме введення в оману суспільства і ЗМІ щодо правової позиції КСУ. Відповідно, будь-які "заяви", "роз'яснення" і "висновки", розміщені на сайті суду, щодо яких КСУ не приймав рішень, юридично нікчемними, а посадові особи, які дали розпорядження на їх розміщення, повинні бути притягнені до юридичної, зокрема кримінальної відповідальності за присвоєння повноважень Конституційного суду", - підкреслюють в Офісі президента

Нагадаємо, сьогодні в Конституційному суді України відреагували на рішення президента Володимира Зеленського про відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького. У суді заявили, що президент вийшов за межі своїх повноважень.

Зазначимо, вчора, 29 грудня, президент Володимир Зеленський відсторонив від виконання обов'язків главу Конституційного суду України Олександра Тупицького на два місяці.