ua en ru

Тупицький лишається на посаді голови КСУ, попри указ Зеленського

Тупицький лишається на посаді голови КСУ, попри указ Зеленського Фото: Володимир Зеленський та Олександр Тупицький (колаж РБК-Україна)

У Конституційному суді України відреагували на рішення президента Володимира Зеленського про відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького. У суді заявили, що президент вийшов за межі своїх повноважень.

Про це повідомляє прес-служба КСУ.

У заяві говориться, що президент не має права відсторонити від посади суддю КСУ. Також у прес-службі заявили, що Конституція України взагалі не передбачає можливості відсторонення судді Конституційного суду.

"Видавши указ № 607/2020 від 29 грудня 2020 року, президент України вийшов за межі своїх конституційних повноважень...", - йдеться в заяві.

КСУ вважає, що указ Володимира Зеленського є "юридично нікчемним" і не може підлягати виконанню.

"О. Тупицький зобов’язаний продовжувати виконувати свої службові обов’язки відповідно до Конституції України та закону України "Про Конституційний суд України", а президент України - негайно скасувати свій указ 607/2020 від 29 грудня 2020 року", - йдеться у заяві.

Зазначимо, вчора президент Володимир Зеленський відсторонив від виконання обов'язків голову Конституційного суду України Олександра Тупицького на два місяці.

Нагадаємо, голові Конституційного суду України Олександру Тупицькому відправили підозру поштою. Він не з'явився за нею до Офісу генерального прокурора.