ua en ru

Смертельна пожежа в Харкові і звільнення заступника міністра за п'яне водіння: новини за 21 січня

Смертельна пожежа в Харкові і звільнення заступника міністра за п'яне водіння: новини за 21 січня Колаж РБК-Україна
Автор: РБК-Украина

У Харкові пожежа в приватному будинку престарілих забрав життя 15 людей, заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немилостивого звільнили через скандал з поліцією, Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо арешту російського опозиціонера Олексія Навального. Детальніше про те, що відбулося в четвер, 21 січня – в матеріалі РБК-Україна

У Харкові горів будинок престарілих, 15 осіб загинули

У Харкові сталася пожежа в приватному будинку престарілих. Загинуло 15 людей, більше 10 постраждалих госпіталізовані. За попередніми даними, причиною загоряння стало необережне поводження з електроприладами.

Харківська обласна прокуратура повідомила про затримання трьох підозрюваних у порушенні норм пожежної безпеки

Після пожежі в будинку престарілих стало відомо, що він взагалі не існує за документами. Зокрема, його немає на міських планах Харкова.

Заступника Уруского звільнили після скандалу з поліцією

Кабінет міністрів уволил заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого з-за скандалу з поліцією.

Повідомляється, що вночі в Києві на вулиці Жилянській правоохоронці зупинили автомобіль Mercedes, водій якого порушив правила дорожнього руху і був п'яний. Водій заявив патрульним, що він - заступник міністра з питань стратегічних галузей та промисловості України. Потім він сказав, що йде з місця, а на прохання зупинитися почав погрожувати своєю посадою.

ЄС анонсував всеосяжний перегляд Угоди про асоціацію

Президенти Ради Європи та Єврокомісії - Шарль Мішель і Урсула фон дер Ляйєн - анонсували всеосяжний перегляд Угоди про асоціацію України з ЄС. Перегляд угоди почнеться вже в 2021 році. Про це повідомляє Офіс президента України.

Про плани щодо перегляду Угоди про асоціацію лідери ЄС сповістили українського президента Володимира Зеленського в листі за підсумками 22-го саміту Україна-ЄС, який відбувся 6 жовтня 2020 року.

На Донбасі від пострілу снайпера загинув український військовий

У четвер, 21 січня, на Донбасі загинув український військовий. Позиції Збройних сил України обстріляли з снайперської зброї. Про це повідомили в Командуванні морської піхоти.

У цілому в четвер, 21 січня, на Донбасі незаконні збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню.

Кінець локдауна: як працюватимуть заклади освіти з 25 січня

В Україні з 25 січня знову почнуть діяти обмеження "помаранчевої зони карантину. Вже з понеділка учні українських шкіл зможуть повернутися за парти. Про це повідомив Міністерство освіти і науки України.

Як нагадали в міністерстві, з понеділка знову відкриють свої двері закладу загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти. Університети і ПТУ можна буде відвідувати тільки групами не більше 20 чоловік.

Київводоканал заявив про обшуки в головному офісі

Компанія "Київводоканал" заявила, що в її головний офіс прийшли з обшуками. Слідчі дії проводили співробітники столичного управління Служби безпеки України.

Пізніше стало відомо, що правоохоронці розслідують хабарництво.

Подвійний теракт стався в центрі Багдада, десятки загиблих

21 січня в центрі Багдада (Ірак) стався подвійний теракт на жвавому ринку. На даний момент відомо про загибель 28 людей, ще 73 отримали поранення. Передбачається, що число загиблих може зрости, оскільки деякі поранені перебувають у критичному стані.

Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава". Місцева влада назвала інцидент можливою ознакою відродження "Ісламської держави".

ЄП ухвалив резолюцію по Навальному. Закликає до санкцій і зупинці "Північного потоку-2"

Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо арешту російського опозиціонера Олексія Навального. У ній містяться заклики до розширення санкцій проти Росії, а також до зупинки будівництва газопроводу "Північний потік-2". Про це йдеться в повідомленні на сайті ЄП.

У резолюції йдеться, що причетні до арешту Навального люди з найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна повинні бути покарані санкціями. А російський капітал сумнівного походження не повинен вітатися в ЄС.

Україну чекає аномальна весна: синоптик ошелешив прогнозом

Весна 2021 в Україні буде аномальної і пізньої. Температури цього сезону будуть такі ж, як взимку. Такий невтішний прогноз озвучив народний синоптик Леонід Горбань.

Синоптик зазначив, що в березні в Україні можуть бути істотні опади - сніг, дощ. У другій половині місяця потеплішає, але травень буде незвично холодною. Горбань вважає, що справжня весна прийде в кінці квітня, проте пізніше також ймовірно похолодання з дощами. Також він повідомив, що цілком ймовірно, що в кінці травня буде дуже жарко, а потім знову похолодає.