ua en ru

Оновлення карантинних зон і введення військ до Бішкеку: новини за 9 жовтня

Оновлення карантинних зон і введення військ до Бішкеку: новини за 9 жовтня Колаж РБК-Україна
Автор: РБК-Украина

В Україні відновили карантинні зони, президент Киргизії оголосив НС в Бішкеку, в Бейруті знову стався сильний вибух. Детальніше про те, що сталося в п'ятницю, 9 жовтня, - у матеріалі РБК-Україна

Україна оновила список країн "червоної" і "зеленої зон

Міністерство охорони здоров'я оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон. У "красну" зону, зокрема, потрапили Ісландія, Вірменія і Велика Британія. Усього в "червоній" зоні виявилися 46 країн.

Також оновили карантинні зони в Україні. У "червону зону" потрапили Канів та Суми. Київ опинився в "помаранчевій зоні".

Приватні лабораторії будуть безкоштовно тестувати на COVID-19, - Степанов

Українці зможуть безкоштовно робити тестування на COVID-19 в приватних лабораторіях. Сьогодні Кабінет міністрів виділив для цього необхідне фінансування. Про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, на тестування в Україні залучають додатково 260 млн гривень.

Президент Киргизії оголосив НС в Бішкеку, в місто вводять війська

Президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков своїм указом ввів на території міста Бішкек режим надзвичайного стану. У столицю республіки водять війська.

Раніше повідомлялося, що в центрі Бішкека почалися сутички протестувальників, були чутні постріли. Як пишуть місцеві ЗМІ, постраждали кілька людей.

В ході зіткнень в Бішкеку обстріляли машину колишнього президента Киргизії Алмазбека Атамбаєва. Його прихильники розцінюють інцидент як замах.

Азербайджан і Вірменія домовилися про перемир'я в Нагірному Карабасі

Вірменія та Азербайджан погодили спільний документ за підсумками переговорів, що пройшли в Москві через конфлікт в Нагірному Карабасі. З 12:00 10 жовтня в регіоні оголошено перемир'я.

Про це йдеться у спільній заяві сторін за підсумками переговорів.

Режим припинення вогню оголошується в гуманітарних цілях для обміну військовополоненими та іншими утримуваними особами та тілами загиблих при посередництві Міжнародного Червоного Хреста, зазначається у документі.

У Бейруті знову стався сильний вибух

У столиці Лівану Бейруті знову стався вибух з подальшою пожежею. Інцидент стався у міському районі Тавик-Джиде. За словами місцевих жителів, вони відчули "ударну хвилю".

Як стало відомо, вибухнула каністра з мазутом, четверо людей загинули. Постраждали понад 50 осіб.

Оголошено лауреата Нобелівської премії миру

Норвезький нобелівський комітет оголосив в Осло лауреата Нобелівської премії миру за 2020 рік. Цього року премію отримала Всесвітня продовольча програма (ВПП).

Організація отримала премію за боротьбу з голодом. На премію світу претендували 211 осіб та 107 організацій, а загальна кількість кандидатів становила 318, це число - одне з найбільших в історії нагороди.