ua en ru

В Україні оновили карантинне зонування: що змінилося

В Україні оновили карантинне зонування: що змінилося Фото: людина в масці (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

В Україні сьогодні, 8 жовтня, оновили карантинні зони, в залежності від епідеміологічної ситуації в регіонах. Рішення набере чинності з 12 жовтня.

Відповідне рішення прийняли Державна і регіональна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В Україні оновили карантинне зонування: що змінилося

У "червону зону" карантину потрапили: Канів та Суми.

Заборонено: роботу громадського транспорту; роботу ТРЦ, кафе і ресторанів.

До "помаранчевої зони" потрапили: Київ, Вінниця, Луцьк, Дніпро. Житомир, Ужгород, Івано-Франківськ, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів.

Заборонено роботу: хостелів і турбаз; ресторанів, нічних клубів вночі; спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури (крім закладів, які можуть забезпечити відвідування не більше однієї людини на 10 кв. м приміщення); дитячі табори; масові збори понад 100 осіб (одна людина на 20 кв. м).

Згідно з новими правилами зонування, виключається норма про заборону перевезення в громадському транспорті при заповнюванні 50% сидячих місць.

До "жовтої зони" карантину увійшло Запоріжжя.

Заборонено: відвідування установ соцзахисту, в яких знаходяться люди похилого віку (крім тих осіб, що надають послуги).

Решта областей і міст входять в "зелену зону". У ній обов'язкове носіння масок або респіраторів в громадських будівлях; під час масових заходів допускається одну особу на 5 кв. м; кінотеатри можуть бути заповнені лише на 50%; перевезення пасажирів в громадському транспорті дозволяється тільки в масках і на пасажирських сидіннях.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна не може піти на новий локдаун.

Також РБК-Україна писало, що в чотирьох областях лікарняні ліжка заповнені на більш ніж 70% хворими коронавірусом.