ua en ru

Військовий переворот у Вірменії: Пашинян заявив про звільнення голови Генштабу ЗС

Військовий переворот у Вірменії: Пашинян заявив про звільнення голови Генштабу ЗС Фото: Нікол Пашинян (facebook com tv360)

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що звільнив голову Генерального штабу ЗС Оніка Гаспаряна. Він разом з 40 високопоставленими офіцерами зажадав відставки Пашиняна.

Про це прем'єр-міністр заявив в ході прямого ефіру на своїй сторінці в Facebook.

Міністр оборони вже готує відповідне рішення про призначення нового голови генштабу та його заступників, повідомив Пашинян.

"Я сьогодні прийняв рішення звільнити начальника генштабу і його першого заступника", - зазначив він.

Президент Вірменії Армен Саркісян отримав пропозицію прем'єр-міністра Нікола Пашиняна звільнити начальника Генштабу ВС, але ще не підписав його.

Агенство Newsarmenia пише, що генштаб ВС Вірменії висловлює рішучий протест у зв'язку з необережним і необгрунтованим звільненням першого заступника начальника ГШ ЗС Вірменії Тирана Хачатряна.

Військовий назвав "несерйозними" висновки про неефективність ракетних комплексів "Іскандер", які раніше озвучив прем'єр-міністр.

"У такий складний для країни час подібне рішення є антидержавним і безвідповідальним кроком", - йдеться в заяві Генштабу.