ua en ru

Вірменія заявила про загибель 28 військових у ході боїв в Карабасі

Вірменія заявила про загибель 28 військових у ході боїв в Карабасі Фото: ситуація в Нагірному Карабасі (facebook.nkrmil)

Наймолодший із загиблих - 2002 року народження

У суботу, 10 жовтня, Вірменія повідомила про загибель 28 своїх військовослужбовців в ході боїв з Азербайджаном в Нагірному Карабасі. Напередодні сторони погодили документ про перемир'я.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Вірменії.

У відомстві опублікували імена і прізвища всіх загиблих в ході боїв. З них 20 осіб народилися після 2000 року. Наймолодший із загиблих - 2002 року народження.

"Підрозділу оборони Вірменії припиняють всі атаки противника, завдаючи великі втрати людської сили. Противник намагається змінити ситуацію до 10 жовтня в гуманітарних цілях. Противник застосував ударний БПЛА в напрямку сільської громади Єрицванк, а також селища Арцваник Капанського регіону Сюнікської області Вірменії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в суботу вранці Азербайджан також заявив про триваючі обстріли з боку Вірменії. У Баку заявили про жертви та втрати бойової техніки з боку Єревана.

Як повідомляло РБК-Україна, Вірменія та Азербайджан погодили спільний документ через конфлікт в Нагірному Карабасі. З 12:00 10 жовтня в регіоні оголошено перемир'я. Конкретні параметри припинення режиму вогню будуть узгоджені додатково.

Також повідомлялося, що після угоди Азербайджану і Вірменії у столиці Нагірного Карабаху Степанакерті встановилася тиша.