ua en ru

Після рекордних снігопадів Україну більш ніж на тиждень охоплять сильні морози

Після рекордних снігопадів Україну більш ніж на тиждень охоплять сильні морози Фото: зима в Києві (Віталій Носач, РБК-Україна)

Західний циклон на цьому тижні принесе сніг до 40 сантиметрів у північну частину України. На наступному тижні після приходу антициклону сніг припиниться, але температура знизиться.

Про це РБК-Україна сказав начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

"На цьому тижні будуть снігопади, які завершаться до 13-14 лютого. Холоди не завершаться ні на цьому тижні, ні на наступному", - сказав він.

Як зазначив синоптик, циклон з території Польщі йде територією України на схід. Ще один циклон очікується 11-12 лютого, який буде рухатися з Балкан. На наступному тижні в Україну прийде антициклон, який принесе похолодання.

За його словами, на цьому тижні у північній половині України очікується вдень близько 10 градусів морозу, вночі - 15-20 градусів. До кінця тижня випаде 30-40 сантиметрів снігу. На наступному тижні буде холодно, але без снігу.

З прогнозом Укргідрометцентру, на цьому тижні на півдні сніг розтане, у центральних областях висота снігового покров знизиться до 10 сантиметрів.