ua en ru

Обрання запобіжного заходу Микитасю перенесли через заяву про відвід судді

Обрання запобіжного заходу Микитасю перенесли через заяву про відвід судді Фото: Максим Микитась (facebook.com/maxim mikitas)
Автор: РБК-Украина

Шевченківський районний суд міста Києва не обрав міру запобіжного заходу колишньому главі "Укрбуду" Максиму Микитасю у справі про замовлення викрадення людини. Захист подав заяву про відвід слідчого судді.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання суду.

На думку адвокатів, відбулося порушення процедури авторозподіл суддів.

Суддя оголосила перерву до 31 грудня для розгляду заяви на відвід слідчого судді.

"Оскільки подання даної заяви про відвід слідчого судді виключає подальший розгляд справи, очевидно, таку заяву буде передано на авторозподіл. Орієнтовно цю заяву буде розглянуто завтра о 9:00 у цьому ж приміщенні", - заявила вона.

Нагадаємо, Микитасю оголосили підозра у замовному викраденні і здирництві. Його вважають замовником викрадення київського юриста, від якого забудовник вимагав 800 тисяч доларів.

Як зазначив заступник глави МВС України Антон Геращенко, сторона обвинувачення буде вимагати від суду взяти Микитася під варту.

При цьому у НАБУ назвали Микитася викривачем корупції, заявивши, що не можуть чинити на нього тиск.

Зазначимо, Микитась Максим також є фігурантом ще однієї справи у зв'язку з заволодінням 82 млн гривень за махінації з квартирами для Національної гвардії. При цьому на початку грудня Вищий антикорупційний суд випустив Микитася з СІЗО. Також колишній нардеп відшкодував 50 млн гривень збитків по цій справі.