ua en ru

Комітет заслухав Фокіна та пропонує Раді звернутися до Зеленського

Комітет заслухав Фокіна та пропонує Раді звернутися до Зеленського Фото: Вітольд Фокін (скріншот)
Автор: Юлия Струк

Комітет Верховної ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування заслухав першого заступника голови делегації України у ТКГ Вітольда Фокіна. За результатами засідання нардепи вирішили рекомендувати Раді звернутися до президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Член "мінської групи" Вітольд Фокін відповідає на запитання народних депутатів з приводу своїх небезпечних заяв у ЗМІ про Донбас. Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Опубліковано Романом Лозинським Вівторок, 29 вересня 2020 р.

"Ініціювати прийняття Верховною радою постанови про звернення до президента України, голови РНБО Володимира Олександровича Зеленського щодо недопущення зради національних інтересів України в ході здійснення політико-дипломатичних заходів для припинення триваючої збройної агресії Росії проти України", - вказано у рішенні комітету.

Його підтримали 10 членів комітету із 16.

За словами замглави комітету Олександра Качури, суть вказаної вище постанови заключається у тому, що "Фокіна визнають державним зрадником".

"Хоча у нас немає рішення суду, і засуджують його... Якщо немає рішення суду щодо пана Фокіна і навіть заяву ніхто не подавав... Це рішення президента (щодо продовження роботи Фокіна у ТКГ, - ред.)", - сказав парламентар і додав, що у Зеленського та Фокіна має відбутися серйозна розмова.

Слід підкреслити, перший заступник глави комітету Роман Лозинський заявив, що у постанові не йдеться конкретно про Вітольда Фокіна.

"У цьому проекті рішення не вказано жодного прізвища", - сказав нардеп.

Відзначимо, Фокін на засіданні заявив, що поки не бачив підтвердження війни між Росією і Україною. Він утримується від таких визначень.

Нагадаємо, раніше заступник голови делегації України в ТКГ заявив, що Росія чітко дотримується прописаних у мінських угодах пунктів. За його словами, в такому випадку "проти лому немає прийому".

Як писало РБК-Україна, глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук вважає, що мінські домовленості в нинішньому вигляді виконати неможливо.