ua en ru

Фокін: я не бачив підтвердження війни між Росією та Україною

Фокін: я не бачив підтвердження війни між Росією та Україною Фото: Вітольд Фокін (скрін ютуб "В гостях у Гордона")

Перший заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання на Донбасі Вітольд Фокін поки не бачив підтвердження війни між Росією та Україною. Він утримується від таких визначень.

Про це він заявив на засіданні парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

"Що стосується війни, - я не політик. Тому зробити якесь визначення я не можу. Тому що ніякого підтвердження, що там ведеться війна між Росією і Україною, поки я не бачив", - сказав Фокін.

Нагадаємо, раніше Фокін заявив, що Росія чітко дотримується прописаних в мінських угодах пунктів. За його словами, у такому разі "проти лому немає прийому".

Відзначимо, Україна виступає за внесення змін до мінських угод, щоб вибори в ОРДЛО проводилися тільки після встановлення повного контролю України над цією територією, включаючи державний кордон з Російською Федерацією.

У зв'язку з цим голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що мінські домовленості в нинішньому вигляді виконати неможливо.