ua en ru

Фокін зробив скандальну заяву, а Порошенко захворів на коронавірус: новини за 29 вересня

Фокін зробив скандальну заяву, а Порошенко захворів на коронавірус: новини за 29 вересня Колаж РБК-Україна
Автор: РБК-Украина

Перший заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін заявив, що поки не бачив підтвердження війни між Росією і Україною, Вірменія звинуватила Туреччину в прямій агресії, п'ятий президент України Петро Порошенко захворів на коронавірус. Детальніше про те, що сталося у вівторок, 29 вересня, - в матеріалі РБК-Україна

Фокін: я не бачив підтвердження війни між Росією та Україною

Перший заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання на Донбасі Вітольд Фокін заявив, що поки не бачив підтвердження війни між Росією та Україною.

Українська делегація у Тристоронній контактній групі (ТКГ) сприйняла заяву "неприємним здивуванням". Про це йдеться в заяві представників української делегації в ТКГ, підписаній Леонідом Кравчуком, Олексієм Резніковим, Олександом Мережко.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак виступив за відставку Фокіна.

Вірменія звинуватила Туреччину в прямій агресії

Міністр оборони Арцрун Ованнісян заявив, що турецький винищувач F-16 з території Азербайджану нібито збив вірменський літак. Також повідомлялося, що пілот загинув. Єреван звинувачує Анкару в прямій військовій агресії.

Туреччина спростує знищення винищувача Вірменії. «Заяви Вірменії про причетність турецької авіації до знищення винищувача Су-25 в ході загострення конфлікту в Нагірному Карабаху не відповідають дійсності. Анкара розцінює це як пропагандистський прийом», заявив керівник управління зв'язків з громадськістю адміністрації президента Туреччини Фахреттин Алтун.

Детальніше про конфлікт між Вірменією та Азербайджаном та про те, що відбуваєтся зараз – в матеріалі РБК-Україна.

Справа Марківа: захист просить долучити нові докази

У вівторок, 29 вересня, в Мілані пройшло перше засідання апеляційного суду по справі нацгвардійця Віталія Марківа. Захист Марківа просить провести огляд місцевості та долучити як новий доказ фільм "Не в тому місці, не в той час", а також розслідування МВС України (аудиоэкспертизу відео Рогелона та інші докази) і допитати інших свідків.

Нагадаємо, в липні 2019 року суд Італії засудив Марківа до 24 років позбавлення волі. Він був засуджений нібито за вбивство італійського журналіста Андреа Роккелли на Донбасі. У листопаді 2019 року Україна подала апеляцію.

МВС розшукало десятки свідків непричетність Марківа до злочинів, за які його засудили. Слідство також провело експеримент у Слов'янську, результати якого спростовують причетність нацгвардейца до смерті італійського репортера.

Порошенко захворів на коронавірус

П'ятий президент України і народний депутат Петро Порошенко захворів на коронавірус. Він отримав позитивний результат тесту на COVID-19.

Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Отримав позитивний тест на Covid. Вчасно... За шість останніх років звик переносити хворобу на ногах. Але ця підступна. Значно підступна", - написав він.

У Харкові попрощалися з загиблими у катастрофі Ан-26: фото та відео

У Харкові попрощалися з загиблими в авіакатастрофі в Чугуєві Віталієм Вільховим. Курсант Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба отримав 90% опіків тіла і помер у реанімації 26 вересня - на наступний ранок після аварії Ан-26.

Церемонія прощання проходила на Меморіалі Слави о 9:00, розповів в Telegram голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

"Динамо" вперше за чотири роки вийшло в груповий етап Ліги чемпіонів

Київське "Динамо" розгромно обіграло бельгійський "Гент" у матчі-відповіді раунду плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів. Зустріч на НСК "Олімпійський" в Києві завершилася з рахунком 3:0.

Як і в першій грі, кияни відкрили рахунок на 9 хвилині. М'яч у ворота суперника відправив Віталій Буяльський. На 36 хвилині Карлос де Пена реалізував пенальті. Рахунок до великого довів Жерсон Родрігес, впевнено реалізувавши 11-метровий.