ua en ru

Зеленський знову попросив Меркель допомогти у постачанні вакцини і запросив в Україну

Зеленський знову попросив Меркель допомогти у постачанні вакцини і запросив в Україну Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський у рамках телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель закликав допомогти у постачанні вакцини від коронавірусу в Україну. Також він запросив німецького лідера в Україну.

Про це повідомляє Офіс президента.

У рамках розмови Зеленський закликав Німеччину сприяти якнайшвидше постачання вакцини від COVID в Україну. Він підкреслив необхідність скоріше прищепити групи ризику.

"Головним завданням зараз є захистити найбільш вразливі категорії громадян: людей похилого віку, лікарів, військовослужбовців. Поява сертифікованих вакцин дає нам всім надію", - зауважив Зеленський.

У листопаді минулого року, під час розмови з Меркель, президент України також просив сприяти у постачанні вакцини. Тоді мова йшла про "врахування інтересів України при плануванні поставок вакцини від коронавірусу".

Крім обговорення ситуації з коронавірусом і вакциною, Зеленський запросив Меркель на святкування 30-річчя незалежності України 24 серпня.

Раніше повідомлялося, що в команді президента України Володимира Зеленського незадоволені переговорним процесом міністра охорони здоров'я Максима Степанова з приводу вакцин від коронавірусу. У цей процес активно включився Офіс президента.