ua en ru

Питання тарифів має бути вирішене комплексно, - Зеленський

Питання тарифів має бути вирішене комплексно, - Зеленський Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

В Україні планують знайти комплексне вирішення питання тарифів. Відповідне доручення Кабінету міністрів і НКРЕКП дав президент Володимир Зеленський.

Про це Зеленський заявив у відеозверненні.

За його словами, навесні все газопостачальні компанії повинні представити річні продукти.

"Там повинна бути вигідна фіксована ціна на весь рік. Щоб наші люди могли планувати свій бюджет, бачили ціну і знали, що ніхто не має права її несподівано задирати. Взагалі питання тарифів повинен бути проаналізований і вирішено комплексно. За моїм дорученням уряд і НКРЕКП зараз цим займаються", - заявив Зеленський.

Ми продовжуємо виконувати свої передвиборчі обіцянки. Тож без посередників і без брехні – про те, що було зроблено останнім часом. • Встановлено граничну ціну на газ для побутових споживачів – 6 грн 99 коп. Менше може бути, більше – ні. • Запущено доступну для українців іпотеку – під 7%. • Парламент схвалив президентський законопроект про народовладдя через референдум. • Підтримано закони про Бюро економічної безпеки, а також про реформу СБУ. • І про найважливіше – про дітей. Підписав указ щодо премій, стипендій і грантів для найрозумніших, найталановитіших учнів України.

Posted by Володимир Зеленський on Thursday, January 28, 2021

Раніше РБК-Україна писало, що в НКРЕКП заявили, що зараз на ринку спостерігається зниження цін на природний газ, яке може продовжитися навесні.

Також повідомлялося, що вчора Верховна рада рекомендувала Кабміну встановити пільговий тариф на світло до 100 кВт.

Крім цього уряд вирішив компенсувати частини побутових споживачів підвищення тарифів на електроенергію. Із спеціального фонду держбюджету виділили 1,4 млрд гривень.