ua en ru

ВАКС закрив ще одну справу проти Труханова

ВАКС закрив ще одну справу проти Труханова Фото: Геннадій Труханов (РБК-Україна)

Вищий антикорупційний суд закрив ще одну справу проти міського голови Одеси Геннадія Труханова за декларування недостовірної інформації. Суд послався на рішення Конституційного суду про скасування відповідальності за такі правопорушення.

Про це йшлося на сьогоднішньому судовому засіданні.

Суд постановив закрити кримінальне провадження проти Труханова, в якому його обвинувачували у недостовірному декларуванні у 2015 та 2016 роках на суму понад 33 млн грн та 18 млн грн відповідно.

"Закрити кримінальне провадження про обвинувачення Труханова за ст. 366-1 ККУ. Скасувати арешт накладений суддею Солом’янського райсуду Києва від 17.11.2017 на мобільний телефон", - заявив головуючий суддя.

Нагадаємо, це вже друга справа проти Труханова, яка була закрита через рішення Конституційного суду. Перша справа за фактом недостовірного декларування була закрита на початку листопада.

Зазначимо, слідство встановило, що у 2015-16 році Труханов не задекларував квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, два автомобілі, частки в ряді суб'єктів, відсотки за вкладами у банках.