ua en ru

Україна для вас відкрита: Зеленський звернувся до жителів окупованих територій

Україна для вас відкрита: Зеленський звернувся до жителів окупованих територій Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Президент Володимир Зеленський звернувся до жителів тимчасово окупованих територій України. Він заявив, що Україна відкрита для них, адже створює нові пункти пропуску та розбудовує прифронтову інфраструктуру.

Про це йшлося у сьогоднішньому відеозверненні глави держави.

Водночас президент закликав мешканців окупованих територій зробити висновки.

"Ви бачите самі все. Україна для вас відкрита. Ви знаєте, хто блокує КПВВ з того боку, хто розділяє нас, у всіх сенсах цього слова. Я думаю, ви зробите свої висновки щодо цього, у всіх сенсах цього слова", - заявив він.

Зеленський також наголосив, що Україна зробить все для того, щоб війна закінчилася.

"Сьогодні Україна робить все, щоб це нарешті закінчилося. І коли я кажу "Це", то це не тільки про КПВВ, але й про те, що робиться сьомий рік. А інакше як "воно" це назвати не можна. Але я точно знаю, що війна закінчиться і КПВВ нам будуть не потрібні", - додав глава держави.

Президент України Володимир Зеленський розповів про самопочуття, карантин вихідного дня, невтручання України у вибори в...

Posted by Офіс Президента України on Saturday, November 14, 2020

Нагадаємо, 10 листопада Україна відкрила два нові КПВВ на Донбасі, а також відновила пропуск через решту пунктів пропуску. Однак російські бойовики блокують пропуск населення через лінію розмежування.

Як писало РБК-Україна, вчора Німеччина та Франція у спільній заяві закликали Росію розблокувати роботу КПВВ на Донбасі та відкрити нові пункти пропуску, що є домовленістю "нормандської четвірки".