ua en ru

Суд відправив Микитася під варту

Суд відправив Микитася під варту Фото: Максим Микитась (facebook.com/maxim.mikitas)

Шевченківський районний суд обрав запобіжний захід Максиму Микитасю. Його відправили під варту до 27 лютого 2021 року без права внесення застави.

Засідання суду транслювалося в YouTube.

Суд постановив арештувати Микитася прямо у залі суду. Екс-нардеп зможе подати апеляцію на рішення суду з 4 січня. На це у нього буде 5 днів.

Зазначимо, Микитася вважають підозрюваним у замовному викраденні людини та вимаганні грошей. До цього колишній нардеп пішов на співпрацю з НАБУ у справі, в які його підозрювали в організації афери з квартирами Національної гвардії. Через угоду про співпрацю Микитася випустили з СІЗО.

Тепер його переслідують в новій кримінальній справі, але НАБУ заявляє про тиск на свого викривача корупції. У поліції заявляли, що всі докази у новій справі Микитася є належними, допустимими та оцінені прокурором.

Нагадаємо, запобіжний захід Микитасю почали обирати ще вчора, але сторона захисту заявила відвід судді. На думку адвокатів Микитася, сталося порушення процедури автоматичного розподілу суддів. Тому обрання запобіжного заходу Микитасю перенесли на 31 грудня.