ua en ru

Революція в Білорусі не погасне сама по собі, - Тихановський

Революція в Білорусі не погасне сама по собі, - Тихановський Фото: Сергій Тихановський (t.me/strana_official)
Автор: Инна Собора

Білоруський політв'язень Сергій Тихановський заявив, що революція в Білорусі не погасне сама по собі. Він також пояснив, чому Олександр Лукашенко досі не подав у відставку.

Про це пише DW.

Тихановский вважає, що в Білорусі відбувається ні що інше, як революція.

"В Білорусі революція людяності, громадянського суспільства і справедливості. Революція - це процес, і він не погасне сам по собі", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, чому протести так і не привели до бажаного результату - відставці Лукашенко, Тихановский зазначає, що в Білорусі були ізольовані всі лідери і обезголовлена опозиція.

"Однак нові лідери з'являться в кожному дворі. Результат ситуації залежить виключно від нашого народу", - вважає він.

Тихановский в травні 2020 року мав намір брати участь у президентських виборах в Білорусі 9 серпня. ЦВК Білорусі відмовив йому в реєстрації кандидатом, мотивуючи це тим, що під час подачі заявки він перебував у СІЗО, відбуваючи адміністративний арешт. Замість нього документи на реєстрацію ініціативної групи подала його дружина Світлана.

Раніше повідомлялося, що генеральна прокуратура Білорусі порушила кримінальну справу проти Світлани Тихановской та інших членів Координаційної ради.

РБК-Україна писало, що Тихановская розповіла, коли Лукашенко піде з поста президента Білорусі.