ua en ru

Затримання журналістів і ОМОН в аеропорту: як Навального чекають в РФ

Затримання журналістів і ОМОН в аеропорту: як Навального чекають в РФ Фото: Олексій Навальний (facebook com navalny1)
Автор: РБК-Украина

Російський опозиціонер Олексій Навальний повертається в Росію сьогодні, 17 січня. Кілька місяців він перебував в Німеччині, проходячи курс лікування після отруєння. Детальніше про ситуацію в Росії в день повернення політика - в матеріалі РБК-Україна.

19:15 Борт з Навальний приземлився в аеропорту "Шереметьєво".

19:08 Літак з Навальним вже над Москвою, але не приземлився в зазначений час в аеропорту "Внуково". Борт відхилився від рейсу. Деякі ЗМІ повідомляють про те, що літак сяде в аеропорту "Шереметьєво". У той же час, російському РБК в прес-службі "Перемоги" заявили, що борт знаходиться в зоні очікування "Внуково".

17:58 Згідно з інформацією онлайн-табло аеропорту "Внуково", рейс з Навальним очікується о 19:40 за московським часом (18:40 за Києвом).

Затримання журналістів і ОМОН в аеропорту: як Навального чекають в РФ

17:50 Як повідомляє "Медіазона", в аеропорту "Внуково" тривають затримання, затримують журналістів та прихильників Навального. Крім того, повідомляється, що бійці ОМОН почали витісняти натовп з аеропорту. Крім того, деякі ЗМІ повідомляють і про затримання брата Навального.

16:00 Як повідомляє "Дождь", Навальний сів у літак до Москви.

16:20 Літак з Навальним на борту вилетів з берлінського аеропорту.

15:55 З рейсу, на якому повинен вилетіти Навальний зняли пасажира. Як повідомляє DW, пасажир поводився буйно.

15:52 Як повідомляє Mash, Навального привезли до літака на чорній "ауді" в супроводі урядової машини і екіпажу поліції. У Москву літак з Навальним повинен прилетіти о 18:20 за Києвом.

15:28 У Берліні почалася посадка на рейс, яким повинен летіти Навальний. Тим часом у "Внуково" повністю закрита зона прильоту, є перший затриманий.

Затримання журналістів і ОМОН в аеропорту: як Навального чекають в РФ

14:38 Як повідомляє DW, Навального доставлять безпосередньо в літак, минаючи будівлю терміналу.

Як очікується, літак з Навальний повинен вилетіти в Москву через годину.

Затримання журналістів і ОМОН в аеропорту: як Навального чекають в РФ

13:55 Телеканал "Дождь" повідомляє, що у "Внуково" їдуть автозаки.

Затримання журналістів і ОМОН в аеропорту: як Навального чекають в РФ

13:45 Як повідомляє Baza, в аеропорт "Внуково", куди в найближчі години має прилетіти Навальний, можна потрапити лише за наявності квитка, що підтверджує, що ви дійсно прямуєте на рейс.

Як очікується, літак з Навальний має приземлитися у "Внуково" о 19:20 за московським часом (18:20 за Києвом).

Ситуація в РФ в день приїзду Навального

Як повідомляють росЗМІ, з учорашнього вечора в Росії почалися затримання активістів і журналістів, які планували летіти в Москву. Зокрема, в аеропорту Санкт-Петербурга затримали головного редактора телеграм-каналу "Агіт Росія" Павла Іванкіна і двох активістів Олексія Барича і Олександра Края. Також затриманий кореспондент "Медіазони" Давид Френкель.

Крім того, повідомляється, що біля аеропорту "Внуково" виставили паркан, а на парковці очевидці помітили автозаки ОМОНу.

Навальний повертається в Москву

13 січня Навальний заявив, що має намір повернутися в Росію і назвав дату - 17 січня.

"У неділю я повернуся додому рейсом "Побєди". Зустрічайте", - написав опозиціонер в соцмережі.

У свою чергу в Росії оголосили опозиціонера в розшук і заявили про намір затримати його, як тільки він повернеться.

Крім того, аеропорт "Внуково", куди повинен прилетіти Навальний відмовив журналістам у допуску на територію, пояснивши це "недопущенням поширення коронавірусної інфекції та забезпеченням безпеки прибуття пасажирів".

Отруєння Навального

Навальний був отруєний 20 серпня в Росії. Опозиціонер летів з Томська, на борту опозиціонеру стало погано, літак здійснив екстрену посадку в Омську і політика госпіталізували в місцеву клініку. Навальний відразу потрапив в реанімацію, пізніше впав в кому. Два дні потому Навального перевезли на лікування до берлінської клініки "Шаріте". 22 вересня опозиціонера виписали з лікарні.

Затримання журналістів і ОМОН в аеропорту: як Навального чекають в РФФото: twitter.com/PACE_News

У Німеччині встановили, що Навального отруїли "Новачком". Замах на Навального також призвів до міжнародних санкцій проти РФ. Крім того, було встановлено, що замах на Навального зробила група з восьми оперативників ФСБ. Сам опозиціонер вважає, що за його отруєнням стоїть особисто президент РФ Володимир Путін.