ua en ru

Смертельне ДТП на Майдані: водія затримали

Смертельне ДТП на Майдані: водія затримали Фото: ДТП на Майдані незалежності (twitter.com/AMykhailovaA)
Автор: РБК-Украина

Правоохоронці затримали водія, який скоїв смертельне ДТП у центрі Києва. Тест драгером на місці трагедії не показав наявність алкоголю в крові чоловіка.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Facebook.

За його словами, за кермом джипа Land Rover перебував Юрій Н. 1954 року народження.

"У нього відбираються проби крові і сечі для перевірки факту не перебував він під дією наркотичних або лікарських препаратів. Тест драгером не показав наявність алкоголю в крові. Але більш точні результати дасть аналіз крові і сечі", - повідомив він.

Крім того, слідчі столичної поліції пред'являть чоловікові підозра за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу - порушення правил огрядного руху, яке спричинило загибель двох і більше осіб.

При цьому Геращенко додав, що водій після затримання дав свідчення. За словами чоловіка, він втратив свідомість і втратив контроль над керуванням автомобілем.

Нагадаємо, 30 жовтня ввечері в Києві на Майдані незалежності відбулося масштабне ДТП. В патрульній поліції Києва в коментарі РБК-Україна підтвердили, що є постраждалі, але пізніше стало відомо і про загиблих.

Пізніше в поліції зазначили, що людей збив 66-чоловік на позашляховику. Через ДТП на Хрещатику перекрито рух у бік Європейської площі.