ua en ru

У Первомайську горить "Епіцентр"

У Первомайську горить "Епіцентр" Фото: пожежа в "Епіцентрі" (facebook.com/MNSMYKOL)

У Первомайську (Миколаївська область) горить торговий центр "Епіцентр". Над гасінням працюють два відділення державної пожежної-рятувальної частини.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Пожар в "Эпицентре"

В Первомайске горит "Эпицентр". Над городом стоит черный дым

Затримано палія

У Первомайську затримали ймовірного палія торгового центру "Епіцентр". Друга людина втекла.

Затримано імовірного палія "Епіцентру" в Первомайську

Фото: затримання ймовірного палія (facebook.com/gard.city)

Подробиці пожежі в "Епіцентрі"

У поліції Миколаївської області повідомили, що 37-річний чоловік прийшов в торговий центр з ножем і сокирою. У відділі лакофарбових товарів він почав розливати легкозаймисті рідини.

Один з охоронців центру намагався його затримати, на що у відповідь чоловік ударив його сокирою, і підпалив приміщення, після чого кинувся бігти. Інші охоронці наздогнали і затримали зловмисника у дворах, де ще один зі співробітників отримав удар сокирою.

Станом на 14:30, пожежу в "Епіцентрі" локалізовано.

У Первомайську горить "Епіцентр"

Раніше повідомлялось, що пожежа поширилася на всю площу будівлі, її площа склала близько 1 тис. кв. м.

До гасіння залучено 32 осіб та 8 одиниць техніки, з них від ДСНС 24 осіб і 6 одиниць техніки.

У Первомайську горить "Епіцентр"

Фото: пожежа в "Епіцентрі" (РБК-Україна)

Раніше сьогодні Київський райсуд Харкова заарештував 43-річного В'ячеслава Кравченка, який орендував приміщення і організував незаконний будинок престарілих. Він, його дружина і Акопян пробудуть під вартою щонайменше до 21 березня.

Нагадаємо, 21 січня в Харкові сталася пожежа в приватному будинку престарілих. В результаті трагедії загинули 15 людей, ще кілька постраждалих перебувають у лікарнях. За даним фактом порушено кримінальну справу за порушення правил пожежної безпеки.

Як повідомляло РБК-Україна, у даній справі затримали чотирьох осіб - власника будинку, орендаря та його дружину та адміністратора пансіонату. Усім чотирьом повідомили про підозру у порушенні вимог пожежної безпеки, що призвело до виникнення пожежі та загибелі людей.