ua en ru

Зеленському представили зразок можливої української вакцини від коронавіруса

Зеленському представили зразок можливої української вакцини від коронавіруса Фото: Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президенту представили зразок можливої української вакцини від коронавіруса. Кандидат пройшов лише доклінічні випробування.

Про це повідомляє пресс-служба Офісу президента.

На нараді у президента вчені розповіли про результати тестування препарату, який випробовувався протягом шести місяців і має можливість нейтралізувати вірус COVID-19 в культурі інфікованих клітин людини.

Зразок створено на підставі унікального підходу. За словами одного з розробників, доктора медичних наук Михайла Фаворова, препарат потенційно допоможе боротися з новими видами коронавірусних інфекцій, які мутують.

За підсумками наради узгоджена співпраця всіх необхідних відомств для забезпечення проходження клінічної фази випробувань, а також можливості виготовлення вакцини у разі успішного проходження всіх стадій дослідження.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що після появи вакцини від коронавіруса в Україні, вона буде коштувати близько 40 доларів за дозу. Проте кінцева ціна на вакцину від COVID-19 станом на сьогодні ще не сформована.

Також повідомлялося, що вакцинація проти коронавіруса може початися в Європі навесні-влітку 2021 року. Для серйозного скорочення масштабів пандемії буде потрібно приблизно рік.

Крім цього, до кінця тижня в області відправлять препарат "Ремдесивир", який використовують при лікуванні коронавіруса. Міністерство охорони здоров'я цього тижня отримає 18 тисяч доз цього лікарського засобу.