ua en ru

Протести, сутички та затримання: що відбувається у Москві після вироку Навальному

Протести, сутички та затримання: що відбувається у Москві після вироку Навальному Фото: затримання у Москві (twitter.com ru rbc3)

Після оголошення вироку російському опозиціонеру Олексію Навальному в Москві почалися акції протесту. Акції супроводжуються затриманнями учасників, більше - в матеріалі РБК-Україна.

Після рішення Симонівського суду Москви прихильники Навального закликали всіх небайдужих вийти на вулиці та зібратися на Манежній площі поруч з Кремлем.

Сотні людей йдуть вулицями Москви

На поширених у соцмережах відео можна побачити, шо просто зараз сотні, а можливо тисячі, людей йдуть вулицями Москви. Колони протестувальників підтримують автомобілісти, які, проїжджаючи повз них, сигналять.

Силовики масово затримують протестувальників

Попри пізній час на вулиці Москви вийшла велика кількість незгодних з рішенням суду щодо Навального. Силовики почали масово затримувати учасників акцій протесту. За останніми даними порталу "ОВД-Инфо", силовики затримали понад 500 протестувальників.

Затримання мітингувальників супроводжуються застосуванням грубої сили з боку правоохоронців. Також є інформація, що силовики відтіснили протестувальників з Манежної площі.

Серед затриманих журналісти

Російські Telegram-канали повідомляють, що на акціях протесту в Москві затримали кількох журналістів. Так, затримали журналістів видання The Bell Анастасію Стогній та Валерію Позичанюк, а також журналістку "Важных историй" Катерину Ареніну. Вони опублікували фото з автозаку.

Протести, сутички та затримання: що відбувається у Москві після вироку Навальному

Фото: журналісти в автозаку

Правоохоронці затримують й інших журналістів. Зокрема, одного з журналістів, який знімав ситуацію на камеру, силовик вдарив кийком по голові. Цей епізод зафіксували на відео.

Нагадаємо, сьогодні Олексія Навального засудили до 2,5 років колонії загального режиму у справі "Ів Роше". Вирок Навальному оголосили після його повернення з Німеччини, де опозиціонер лікувався від наслідків отруєння, причетними до якого вважають спецслужби Росії.

Більше про справу "Ів Роше", фігурантом якої є Навальний, ви можете прочитати в матеріалі РБК-Україна.