ua en ru

Жодної причини непокоїтися. Влада Молдови оцінила ризик бойових дій на своїй території

Жодної причини непокоїтися. Влада Молдови оцінила ризик бойових дій на своїй території Фото: Наталія Гаврилиця (facebook.com/NataliaGavrilitaPM)

Ризик воєнних дій на території Молдови є мінімальним. Із такою заявою виступила сьогодні прем'єр-міністерка країни Наталія Гаврилиця.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NewsMaker.

Очільниця уряду на спільній з генсеком ООН Гутеррішем прес-конференції запевнила, що молдовська влада докладає всіх зусиль для ліквідації напруги. За словами Гаврилиці, використовуються різні дипломатичні формати.

"Ми вже кілька разів спростовували новини про можливу мобілізацію. Поки в нас немає жодної причини для занепокоєння і для того, щоб вдатися до такого заходу", – заявила прем'єр-міністерка.

Генсек ООН прибув до Кишинева 9 травня. Попередньо Гутерріш повинен був зустрітися з президенткою Майєю Санду, але перемовини зірвалися через її проблеми зі здоров'ям. Зрештою, генеральний секретар зустрівся з Гаврилицею.

Раніше The Times з посиланням на джерела в українській розвідці писало, що Росія вже розробила чіткий план вторгнення на територію Молдови. Головна загроза республіці нібито криється в невизнаному Придністров'ї.