ua en ru

Боруссія М - Шахтар: що треба знати про матч 4 туру Ліги чемпіонів

Боруссія М - Шахтар: що треба знати про матч 4 туру Ліги чемпіонів Фото: "Шахтар" - "Боруссія" М (facebook.com/fcshakhtar)

"Шахтар" відправився в гості до "Боруссії" з Менхенгладбаха в 4 турі групового етапу Ліги чемпіонів. Трансляція розпочалась о 19:55, а дивитися матч можна було на телеканалі "Футбол 2". Букмекери називали фаворитами господарів поля. У попередній зустрічі німці відправили у ворота "гірників" шість сухих голів.

25 листопада 19:55
Менхенгладбах, "Боруссія-Парк"

Результат матчу

Із самого початку зустрічі "гірники" виглядали не найкращим чином і, як наслідок, господарі раз-по-раз виходили на зручні для удару позиції. На 17 хвилині Кривцов у своєму штрафному з порушенням зупинив прорив Тюрама, і арбітр призначив пенальті, який упевнено реалізував Штіндль.

Другий м'яч німці забили після стандарту: на 34 хвилині Ельведі головою замкнув подачу з кутового. А в уже компенсований до першого тайму час домігся свого і Емболо, забивши в падінні через себе.

Гравці "Боруссії" М контролювали хід подій у поєдинку та довели його до переможного завершення. Ще один гол у ворота Пятова забив Вендт. Після цієї поразки шанси чемпіона України на участь у плей-офф зменшилися, але не зникли зовсім.

Турнірна ситуація перед грою

У обох команд все ще є шанси на вихід в плей-офф Ліги чемпіонів, але у "Боруссії" з Менхенгладбаха їх трохи більше. Турнірне становище в групі наступне: німці лідирую з 5 очками в активі, на одне менше у "Шахтаря" і "Реала", а "Інтер" поки замикає таблицю з 2 балами.

У минулому турі "Боруссія" М розгромила донецький клуб в Києві з непристойним рахунком 6:0. Плеа оформив хет-трик, другий гол у матчі був забитий після удару Крамера і рикошету від Бондаря, Бенсебаіні і Штіндль відзначилися по разу.

Ця поразка стала для "гірників" найбільшим в історії домашніх матчів єврокубків, в той час, як для німецької команди - найбільша перемога у Лізі чемпіонів за всю історію.

Настрій команд

Обидва клуби провели свої матчі у національних чемпіонатах на вихідних вже після перерви на збірні, і обидві зіграли з однаковим рахунком 1:1 проти своїх суперників. Німецька команда грала проти "Аугсбурга", а "гірники" в меншості зберегли очко в зустрічі з "Олександрією".

Щодо кадрової ситуації, то у "Шахтаря" є позитивні новини. Повернулась частина гравців після перенесеної коронавірусної інфекції і зможуть допомогти у грі проти "Борусії". До лав команди приєдналися Кривцов, для якого це буде перший матч Ліги чемпіонів у поточному сезоні, і Мораес. Але є і мінуси - до Німеччини не полетіли Хочолава, Коваленко і Тайсон.

Але головна втрата для донеччан - Луїш Каштру. Тренер не буде присутній на матчі через дискваліфікацію.

У "Борусії" М коронавірусом інфікувався один з героїв попередньої зустрічі - нападник Алассан Плеа. Також на карантині знаходиться Рамі Бенсебаіні. Не зіграє і Йонас Хофманн через травму, отриману в матчі за збірну Німеччини.

Прогноз

На думку букмекерів, більше шансів на перемогу в домашньому протистоянні у менхенгладбахців. На успіх "Боруссії" можна поставити з коефіцієнтом 1,44, тоді як тріумф "Шахтаря" оцінено в 7,00. На нічию тут приймають ставки з коефіцієнтом 4,60.

Де дивитися

Зустріч відбудеться у середу, 25 листопада, на стадіоні "Боруссія-парк" в Менхенгладбаху. Стартовий свисток пролунає о 19:55 за київським часом. Пряма трансляція буде доступна для українських уболівальників на спеціалізованому телеканалі "Футбол 2". Також гру покаже Volia Football HD 1, по підписці на Megogo.