ua en ru

Свіжий рейтинг партій: за кого українці проголосують на виборах до Ради

Свіжий рейтинг партій: за кого українці проголосують на виборах до Ради Фото: Верховна рада (Віталій Носач, РБК-Україна)

До парламенту потрапляють лише парламентські партії

Якби вибори до Верховної ради відбувалися на початку листопада 2020 року, до парламенту потрапили б чотири партії. Найвищі шанси подолати 5%-й бар'єр мають "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа - За життя" та "Батьківщина".

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

За даними опитування, серед тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з вибором, за партію "Слуга народу" підтримують 27,9% респондентів.

Далі йдуть:

  • "Європейська Солідарність" - 21,2%,
  • "Опозиційна платформа - За життя" - 16,5%,
  • "Батьківщина" - 8,2%.

Також мають шанси потрапити в Раду партії "Сила і честь" (4,8%) та "Свобода" (3,9%).

Рейтинг решти партій менше 3%.

Якби вибори до Верховної ради відбулися наступної неділі, за яку політичну партію Ви б проголосували?

Свіжий рейтинг партій: за кого українці проголосують на виборах до Ради

Дослідження проведене Центром Разумкова з 30 жовтня по 5 листопада 2020 року серед 2020 респондентів по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Опитування проведене методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, за даними опитування КМІС, якби вибори до Верховної ради вибори відбувалися у середині вересня 2020 року, до парламенту потрапили б п'ять партій. Найвищі шанси подолати 5%-й бар'єр мали "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина" та "Радикальна партія".

Відзначимо, за даними опитування Центру Разумкова, якби президентські вибори відбувалися на початку листопада 2020 року, у першому турі найбільше голосів отримав би Володимир Зеленський - 31,2% серед тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.