ua en ru

Президентський рейтинг: кого підтримують українці

Президентський рейтинг: кого підтримують українці Фото: Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Восени 2020 року лідирують Зеленський та Порошенко

Якби президентські вибори відбувалися на початку листопада 2020 року, у першому турі найбільше голосів отримав би Володимир Зеленський. За чинного президента планують голосувати 21,4% усіх опитаних і 31,2% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

За даними опитування, мають намір проголосувати за Петра Порошенка відповідно 13,6% і 21,1%, за Юрія Бойка - відповідно 12,2% і 16,9%, за Юлію Тимошенко - відповідно 6,2% і 8,3%, за Ігоря Смешка - відповідно 3,9% і 5,6%, за Руслана Кошулинського - відповідно 1,7% і 2,8%, за Олега Ляшка - відповідно 1,7% і 2,1%, за Олександра Вілкула - відповідно 1,0% і 1,1%.

За кого Ви проголосували б на виборах президента України?

Президентський рейтинг: кого підтримують українці

Дослідження проведене Центром Разумкова з 30 жовтня по 5 листопада 2020 року серед 2020 респондентів по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Опитування проведене методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", якби вибори президента України відбулися на початку вересня 2020 року, то за Володимира Зеленського проголосували б 29% громадян (серед тих, хто буде брати участь і визначився з вибором).

Відзначимо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", в середині липня за Володимира Зеленського проголосували б 30,2% громадян (серед тих, хто буде брати участь і визначився з вибором).