ua en ru

Батьківський контроль. У МОЗ радять батькам стежити за вакцинацією вчителів

Батьківський контроль. У МОЗ радять батькам стежити за вакцинацією вчителів Фото: Ігор Кузін (РБК-Україна)

У МОЗ радять батькам піднімати питання вакцинації серед вчителів на педагогічних радах. Це потрібно для того, щоб школи змогли працювати при посиленні карантинних обмежень, тоді охоплення щеплень має становити не менше 80% педагогів.

"Батьки повинні ініціювати розгляд цього питання (вакцинації вчителів, - ред.) на батьківських зборах або на педагогічних радах... батьки можуть проактивно ініціювати і трошки прискорювати ці речі", - заявив він.

За словами Кузіна, батьки є частиною педагогічної ради, вони входять туди, тому він радить їм піднімати питання вакцинації педагогів і постійно моніторити рівень охоплення персоналу навчального закладу.

"...Форсувати цей процес саме на педагогічних радах, тому що це керівний орган навчального закладу. Це, напевно, єдиний механізм, який можна проактивно використовувати", - додав Кузін.

Головний санлікар також зазначив, що по деяких регіонах батьки власним прикладом стимулюють вчителів вакцинуватися: вони приходять в школу і пояснюю вчителям користь, безпеку вакцин.

Крім того, для популяризації вакцинації Кузін пропонує батькам вести роз'яснювальну роботу, показувати власний приклад або ж вести персональні переговори з керівником навчального закладу.