ua en ru

НАЗК відновив доступ до реєстру декларацій

НАЗК відновив доступ до реєстру декларацій Фото: табличка НАПК (РБК-Україна)

Національне агентство з питань запобігання корупції відновив доступ до Єдиному реєстру електронних декларацій. Раніше доступ до е-деклараціям був обмежений через модернізації.

Про це повідомили в прес-службі НАЗК.

Реєстрація декларацій вже доступна для всіх користувачів. При цьому перенесення деяких даних із кабінетів користувачів ще триває.

"Якщо ви, наприклад, не змогли знайти в кабінеті історію листування з представником НАЗК - будь ласка, не хвилюйтеся. Ці дані будуть відновлені найближчим часом", - додали в агентстві.

У рамках модернізації були зроблені наступні оновлення:

  • Тепер персональні дані у чернетках документів не зникають. Суб'єкт декларування може заповнювати документи з різних пристроїв і з різними кваліфікованими електронними підписами (КЕП);
  • Декларант може переглянути і завантажити всі подані ним документи з персональними даними у форматі HTML і PDF з свого кабінету;
  • Зручна робота з КЕП. При використанні декларантом декількох кліків відсутня необхідність проводити процедуру зміни КЕП в Реєстрі декларацій;
  • Відтепер в реєстрі декларацій можливо подати повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента в електронній формі. Раніше суб'єкти декларування повинні були подавати їх тільки в паперовій формі.

Більш детальну інформацію про оновлення представлять на наступному тижні.

Нагадаємо, 29 грудня в Україні частково обмежили доступ до реєстру е-декларацій.

Також РБК-Україна писало, що в Україні розблокували роботу НАЗК і повернули кримінальну відповідальність за брехню в електронних деклараціях.