ua en ru

Харків не закриватиме садочки і початкову школу. Навіть у випадку "червоної зони"

Харків не закриватиме садочки і початкову школу. Навіть у випадку "червоної зони" Фото: школи в Харкові не будуть переводити 1-4 класи на дистанционку (facebook.com/koda.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Харків не має наміру закривати садочки і відправляти 1-4 класи на дистанційне навчання, навіть якщо потрапить до "червоної зони" карантину. З понеділка, 5 квітня, школи працюватимуть в змішаному режимі.

Про це на брифінгу заявила директор міського Департаменту освіти Ольга Деменко, передає прес-служба міськради.

За її словами, з понеділка учні 1-4 класів повернуться до звичайних занять, а учні 5-11 класів навчатимуться дистанційно.

"Однак, крім занять онлайн, вчителі зможуть проводити індивідуальні консультації. Наприклад, 11-класників можна буде запрошувати на консультації групами з метою якісної підготовки до ЗНО", - зазначила Деменко.

Вона підкреслила, що якщо Харків потрапить до "червоної зонт" учні молодшої школи все одно продовжать стаціонарне навчання, а дитячі садки працюватимуть у штатному режимі.

"Батьки в цьому питанні нас підтримують. Ми ж розуміємо, що їм треба працювати, і часто малюків просто немає на кого залишити. Крім того, дистанційне навчання - це не навчання для малюків, тому що перебувати стільки часу за монітором комп'ютера шкідливо для їх здоров'я", - додала Деменко.