ua en ru

Шмигаль: без обмеження контактів за три тижні можливо 20 тисяч випадків COVID

Шмигаль: без обмеження контактів за три тижні можливо 20 тисяч випадків COVID Фото: Денис Шмигаль (Віталій Носач/РБК-Україна)

Глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль заявив, що число хворих на коронавірусну хворобу може зрости до 20 тисяч на добу без карантину вихідного дня. Такої позначки Україна може сягнути вже через три тижні.

Про це він розповів у ході звіту у Верховній раді.

"Якщо карантин вихідного дня не буде забезпечувати достатнього зменшення соціальних контактів, то позначку у 20 тисяч щодня ми можемо перетнути через три тижні. Якщо не вживати заходів, то вже через місяць у нас закінчаться ліжкомісця, це при цьому, що ми їх кількість збільшили вдвічі. І тоді буде єдиний вихід - це впровадження повного локдауну", - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що якщо скасувати обмежувальні заходи, захворюваність на коронавірус може досягти 30 тисяч осіб за добу. Він попередив, що це спричинить колапс медичної системи.

Як писало РБК-Україна, в парламенті зареєстрували постанову, в якому народні депутати рекомендують уряду скасувати введений карантин вихідного дня.