ua en ru

Нетаньяху попередив про можливість чергового вибуху в Бейруті

Нетаньяху попередив про можливість чергового вибуху в Бейруті Фото: Біньямін Нетаньяху (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

У вівторок, 29 вересня, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху попередив про можливість чергового вибуху у столиці Лівану Бейруті. За його словами, "Хезболлах" володіє особистим складом зброї, який може стати причиною нового вибуху в Бейруті.

Про це Нетаньяху заявив під час виступу на 75-й сесії Генасамблеї ООН.

"Тепер ось де може відбутися наступний вибух. Прямо тут. Це бейрутський район Джана. Поряд з міжнародним аеропортом. А тут "Хезболлах" тримає таємний склад зброї. Цей таємний склад зброї знаходиться прямо тут, в метрі від газової компанії. Це каністри з газом. Прямо тут. Це в декількох метрах від АЗС. Це в п'ятдесяти метрах від газової компанії. Ось ще бензовози. І він вбудований в цивільне житло тут, в цивільне житло тут. Для жителів кварталу Джана це справжні координати", - повідомив прем'єр-міністр Ізраїлю.

На представленому ним відео показаний склад і об'єкти, які можуть посприяти вибуху.

Відео: Армія оборони Ізраїлю

"Я звертаюся до жителів Джана, вам слід діяти зараз, вам варто протестувати проти цього. Якщо це вибухне, буде ще одна трагедія", - додав Нетаньяху.

Фото: Армія оборони Ізраїлю

Також РБК-Україна писало, що Нетаньяху заявив про готовність вести консультації про врегулювання конфлікту з Палестиною. При цьому він вважає, що нормалізація відносин повинна проходити на основі мирного плану президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, 4 серпня стався вибух в районі порту Бейрута. Були знищені або пошкоджені сотні будинків, автомобілів, у багатьох кварталах столиці Лівану вибило скла, частина будівель зруйнована повністю. Причиною стала детонація 2750 тонн аміачної селітри, конфіскованої митними службами у 2014 році й що зберігалася на складі. Загинули 190 осіб, понад 6 тисяч отримали поранення.