ua en ru

Фокін має піти з Тристоронньої контактної групи, - Єрмак

Фокін має піти з Тристоронньої контактної групи, - Єрмак Фото: Андрій Єрмак (РБК-Україна)
Автор: Инна Собора

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак виступив за відставку першого заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Вітольда Фокіна. Єрмак наголосив, що це його особиста позиція.

Про це керівник ОП написав в своєму Facebook.

Він відзначив, що офіційною позицією президента є те, що Росія - сторона конфлікту, а не спостерігач. А також, що Україна наполягає на повній деокупації і поверненні усіх територій.

"Хіба це пан Фокін погодив зобов'язання провести вибори в ОРДЛО не після, а до повернення Україні контролю над кордоном з Росією? Ні, не Фокін. Чи може пан Фокін погодив зобов'язання консультуватися щодо змін українського законодавства? Ні, не Фокін. А хто в 2014 році не став захищати Крим від захоплення? Пан Фокін? Ні, не Фокін", - наголосив Єрмак.

Він додав, що підтримує відставку Фокіна.

"Все це не виправдовує сьогоднішні слова пана Фокіна. Моя особиста позиція - пан Фокін має піти з ТКГ", - додав Єрмак.

Нагадаємо, сьогодні Фокін на засіданні парламентського комітету, серед іншого, заявив наступне: "Що стосується війни, - я не політик. Тому зробити якесь визначення я не можу. Тому що ніякого підтвердження, що там ведеться війна між Росією та Україною, поки я не бачив".

Раніше Фокін припустив, що піде з ТКГ протягом наступного місяця.