ua en ru

"Чорні скриньки" АН-26 розшифрували

"Чорні скриньки" АН-26 розшифрували Фото: Ірина Верещук (РБК-Україна)

Бортові самописці військового літака АН-26, який минулого тижня розбився в Чугуєві, розшифрували. Під час розшифровки виникли проблеми зі звуком.

Про це заявила голова підкомітету з державної безпеки та оборони комітету ВР Ірина Верещук в ефірі телеканалу "Україна 24".

Комітет Ради вже сьогодні ознайомиться з інформацією, яку дістали з бортових самописців літака.

"Сьогодні нам доповіли, що "чорні скриньки" було розшифровано. Спочатку були проблеми зі звуком, але зараз все розшифровано. Вже сьогодні приступаємо до оцінки того, що було в "чорних скриньках", - заявила вона.

Нагадаємо, військовий літак АН-26 зазнав аварії 25 вересня в Чугуєві під час навчального польоту. На його борту знаходилися 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. Вижив тільки один курсант.

Зазначимо, голова держкомісії з розслідування трагедії Олег Уруський не виключав, що катастрофа літак АН-26 могла статися через людський фактор.

Крім того, в Держбюро розслідувань спростували інформацію про те, що в АН-26 під час польоту відмовив один з двигунів, що могло стати причиною катастрофи.