ua en ru

Питання Криму закрито виключно у свідомості жителів Кремля, - Кулеба

Питання Криму закрито виключно у свідомості жителів Кремля, - Кулеба Фото: Дмитро Кулеба (РБК-Україна)

Питання повернення анексованого Криму залишається відкритим для України. Дане питання є закритим лише для жителів Кремля.

Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що питання повернення Криму буде відкрито для України до тих пір, поки півострів не повернеться до статусу, який був до лютого 2014 року.

"Питання Криму закрито виключно у свідомості жителів Кремля. Для решти світу і для самих росіян, які не обтяжені пропагандистськими штампами, питання Криму залишається відкритим, поки він не повернеться до складу України", - сказав Кулеба.

Міністр додав, що Росія продовжує свою агресію проти України. Так, на 14 жовтня заплановано вже 12 незаконна призовна кампанія в Криму. При цьому така кампанія є військовим злочином і прямо заборонена міжнародним гуманітарним правом.

"По злочинах, які вчиняє Російська Федерація в Криму, то всі вони належним чином документуються, фіксуються і, безумовно, настане час, коли всі вони додадуться до справи і Росія нестиме за них відповідальність", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, на початку жовтня Росія почала черговий призов в Криму. Тоді Україна висловила рішучий протест у зв'язку з порушенням міжнародного права.

Крім цього повідомлялося, що Україна звинувачує Росію в відправки жителів окупованого Криму на Донбас для участі в бойових діях проти української армії.