ua en ru

Трампу можуть заборонити знову балотуватися в президенти в разі імпічменту

Трампу можуть заборонити знову балотуватися в президенти в разі імпічменту Фото: Дональд Трамп (flickr.com/gageskidmore)

Сенат Конгресу США може винести на розгляд питання про заборону Дональду Трампу знову балотуватися на пост президента. Для цього Сенат повинен підтримати імпічмент Трампу.

Про це заявив лідер демократів в Сенаті Чак Шумер, передає CNN.

За його словами, судовий процес в Сенаті може початися негайно в разі схвалення лідера республіканців у верхній палаті Конгресу США Мітча Макконнелла.

"У Сенаті США відбудеться суд щодо імпічменту, буде голосування по засудженню президента за серйозні злочини і проступки і, якщо президент буде засуджений, відбудеться голосування про заборону йому балотуватися знову", - заявив Шумер.

Нагадаємо, вчора Палата представників проголосувала за відсторонення чинного президента Дональда Трампа від влади. Його визнали винним у підбурюванні до заколоту у зв'язку з заворушеннями в Капітолії 6 січня. Далі питання про імпічмент повинен розглянути Сенат США.

При цьому Макконнелл вже заявив, що Сенат не буде проводити екстрене засідання з розгляду імпічменту Трампу. До 19 січня Сенат перебуває у відпустці.