ua en ru

Стокгольмський арбітраж може винести рішення щодо "Укрнафти" в 2021, - Малюська

Стокгольмський арбітраж може винести рішення щодо "Укрнафти" в 2021, - Малюська Фото: Денис Малюська (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Міжнародний арбітраж у Стокгольмі може винести рішення щодо "Укрнафти" в 2021 році. Мова йде про процес, який ініціювали міноритарні акціонери, пов'язані з Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

Про це у Facebook заявив міністр юстиції Денис Малюська.

За його словами, 2021 рік обіцяє бути "цікавим і небезпечним".

"Чого тільки коштує потенційне рішення Стокгольмського арбітражу за позовом кіпрських офшорок (належать Коломойському, Боголюбову і Палиці) - власників близько 40% акцій "Укрнафти" - до держави Україна про стягнення близько 6 млрд доларів (+ відсотки)", - зазначив Малюська.

Він також підкреслив, що ця складна справа покриває багато аспектів відносин держави і "Укрнафти" з 2015 року.

"... і результат ми, ймовірно, зможемо побачити в лютому наступного року", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна в матеріалі "Складне розлучення: як "Нафтогаз" і Коломойський намагаються поділити "Укрнафту" писало, що міноритарії подали позов проти держави в Стокгольмський арбітраж.

Зокрема, три кіпрські компанії, які підтвердили зв'язок з бізнесменами Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, звинувачують Україну у збитках через відбор газу, що видобувається "Укрнафтою" з оплатою за заниженою ціною.

Голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв в інтерв'ю РБК-Україна заявляв, що з Коломойським вже не ведуть переговори про поділ "Укрнафти".