ua en ru

США вводять санкції проти Коломойського

США вводять санкції проти Коломойського Фото: Ігор Коломойський (УНІАН)
Автор: РБК-Украина

Сполучені Штати вводять санкції проти олігарха Ігоря Коломойського. Його звинувачують у корупційних злочинах.

"Я оголошую про внесення в санкційний список олігарха і колишнього чиновника України Ігоря Коломойського за його причетність до корупції", - йдеться в заяві держсекретаря Ентоні Блінкен.

Відзначається, що на думку США, під час того, як Коломойський очолював Дніпропетровську область з 2014 по 2015 рік, він був причетний до корупційних дій, які підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів і процесів управління, включаючи використання свого політичного впливу і офіційної влади для особистої вигоди

Він додав, що дії Коломойського представляють серйозну загрозу для майбутнього України.

"Я також хочу висловити стурбованість поточним нескінченними спробами Коломойського підірвати демократичні процеси і інститути в Україні, що представляє серйозну загрозу для її майбутнього", - заявив Блінкен.

Він також зазначив, що рішення ввести санкції проти Коломойського підтверджує прагнення США підтримувати реформи політичного, економічного і судового секторів України.

"США продовжують підтримувати всіх українців, чия робота рухає вперед реформи. Державний департамент і надалі буде використовувати подібні повноваження та інструменти, щоб сприяти відповідальності корумпованих суб'єктів в регіоні і в усьому світі", - додав генсек США.

Прийняті американською владою заходи означають, що Ігорю Коломойському заборонений в'їзд до Сполучених Штатів.