ua en ru

Рада зможе розглянути бюджет не раніше листопада

Рада зможе розглянути бюджет не раніше листопада Фото: Верховна рада (Віталій Носач/РБК-Україна)

Верховна рада зможе розглянути державний бюджет на 2021 рік не раніше листопада. Бюджет попередньо планують розглянути на засіданні ВР 3 листопада.

Про це у коментарі РБК-Україна розповіла замглави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Найбільш вірогідно, що не буде розглядатися (на цьому тижні, - ред.), бо в п’ятницю був останній день, щоб бюджетний комітет згідно з регламентом прийняв рішення, і залишався час на ознайомлення із таблицею правок народними депутатами. Мінімум два дні має бути", - пояснила парламентар.

Вона зазначила, що багато нардепів з профільного комітету хворіють і перебувають на самоізоляції.

"Не було кворуму, хоча робоча група бюджетного комітету працювала весь тиждень і вони вже в робочому порядку правки опрацювали. Але все одно потрібно голосування усіх, принаймні, більшості членів комітету. Найбільш вірогідно, що бюджет вже буде розглядатися на пленарному засіданні на початку листопада. Це засідання 3 листопада", - сказала депутат Ради.

За її словами, у цілому бюджет можуть проголосувати у середині грудня.

"Я думаю, що в якийсь з цих днів, але загалом, сподіваюсь, що це не вплине на кінцеву дату розглядання бюджету, і це буде десь в середині грудня, у двадцятих числах максимум Україна отримає бюджет на 2021 рік", - зазначила Кравчук.

Вона додала, що на цьому тижні бюджетний комітет планує провести ще одне засідання.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що бюджетний комітет Верховної ради не збирався для розгляду проекту держбюджету на 2021 рік, тому що не вистачило депутатів для початку засідання.

Як писало РБК-Україна, раніше в парламенті розраховували, що проект державного бюджету на 2021 рік у першому читанні буде розглянуто вже 20 жовтня, адже це крайній термін для його прийняття за основу.

У матеріалі РБК-Україна ви можете ознайомитися з основними показниками держбюджету на 2021 рік.