ua en ru

МВФ турбують кілька пунктів антикорупційної реформи, - Мінфін

МВФ турбують кілька пунктів антикорупційної реформи, - Мінфін Фото: Юрій Драганчук (facebook com minfin gov ua)
Автор: РБК-Украина

Міжнародний валютний фонд (МВФ) турбують кілька пунктів антикорупційної реформи в Україні. В тому числі робота антикорупційного бюро і прокуратури.

Про це в інтерв'ю "Журналу Кореспондент" розповів заступник міністра фінансів Юрій Драганчук.

За його словами, всі структурні маяки виконано й у МВФ немає формальних передумов, щоб не надсилати місію і не давати транш. Але в той же час Фонд дивиться на ситуацію в цілому, і рішення Конституційного суду щодо антикорупційної реформи не в кращому світлі представляє Україну.

"Що стосується антикорупційної реформи, то є кілька пунктів, які викликають побоювання у МВФ. Це призначення Вищої ради юстиції, робота Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, робота і незалежність Національного антикорупційного бюро", - зазначив Драганчук.

Він також додав, що за цими пунктами йде постійна комунікація з МВФ.

"Все, що неформально турбує МВФ, знаходиться в процесі вирішення. Тому ми очікуємо від них позитивного сигналу - початку роботи місії Фонду. Це відкриє нам фінансування Євросоюзу та Світового банку", - додав Драганчук.

Нагадаємо, раніше директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що для виділення чергового траншу Україні необхідно повне взаєморозуміння.

До цього президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна виконала всі "структурні маяки" для перегляду програми з МВФ.