ua en ru

Думаю, це не 2 січня: Степанов про дату введення локдауна

Думаю, це не 2 січня: Степанов про дату введення локдауна Фото: Максим Степанов (РБК-Україна)

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що жорсткий карантин в Україні навряд чи буде введено 2 січня. Однак уряд ще працює над фінальною версією обмежень, які будуть представлені у середу, 9 грудня.

Про це Степанов заявив в ефірі "Україна 24".

"Я думаю, що це буде не 2 січня (введення жорсткого карантину - ред.). Коли ми говоримо про кінцевих обмеження, вони всі повинні бути дієвими. Для мене важливо мати реальний локдаун, а не напівбутафорський", - заявив міністр.

За його словами, МОЗ хоче ввести карантин через те, що в січні в Україні зросте захворюваність на грип та ГРВІ.

"Ми повинні підійти до цього пікового зростання з найменшою кількістю хворих COVID-19, тому що це додаткові серйозні завантаження медичної системи. Ми готуємося до цих речей і фінальна версія обмежень буде представлена вже завтра", - додав Степанов.

Відзначимо, що раніше джерела РБК-Україна повідомляли, що карантин в Україні можуть запровадити з 2 по 23 січня. При цьому відомо, що ідею з посиленням обмежень вже після Нового року нібито підтримує президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов заявляв, що карантин в Україні можуть ввести з перших чисел січня на три тижні. При цьому він зазначав, що пік захворюваності на грип в Україні очікується з січня та протягом лютого.

Крім того, представник уряду у Верховній раді Василь Мокан заявив, що карантин в Україні не буде занадто жорстким на відміну від попереднього.