ua en ru

Кабмін хоче відмовитися від держрегулювання тарифів на комуналку. Це умова МВФ

Кабмін хоче відмовитися від держрегулювання тарифів на комуналку. Це умова МВФ Фото: Денис Шмигаль (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Кабінет міністрів України пропонує відмовитися від державного регулювання тарифів на комунальні послуги. Такі повноваження передадуть місцевим органам влади.

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду.

Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повноваження по формуванню тарифів на тепло, гарячу воду, водопостачання і водовідведення повністю передадуть на місця. На сьогодні вони формуються Національною комісією (НКРЕКП).

"Цей законопроект приймається на виконання чергового структурного маяка, затвердженого меморандумом з МВФ. Тобто уряд виконав всі свої зобов'язання за програмою співпраці з МВФ, у яких були дедлайни в цьому році", - зазначив він.

Відзначимо, законопроект ще має проголосувати Верховна рада.

Згідно з проектом, НКРЕКП протягом двох місяців після набуття чинності цього закону повинна передати ліцензійні справи суб'єктів господарювання у сферах тепло-, водопостачання і водовідведення обласним державним адміністраціям та КМДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна виконала одну з вимог МВФ, позбавивши територіальні органи Податкової служби статусу юридичних осіб.

Раніше також уряд запропонував голові Міжнародного валютного фонду Крісталініч Георгієвій почати роботу місії фонду в Україні в онлайн-режимі. Затримка з направленням місії, в свою чергу, затягує перерахування чергового траншу.