ua en ru

Іран виплатить по 150 тисяч доларів сім'ям загиблих у катастрофі МАУ

Іран виплатить по 150 тисяч доларів сім'ям загиблих у катастрофі МАУ Фото: місце катастрофи МАУ (скрін відео youtube com MNS GOV UA)
Автор: РБК-Украина

Іран має намір виплатити по 150 тисяч доларів сім'ям загиблих у катастрофі літака МАУ ("Міжнародних авіаліній України"). Відповідне доручення дано Міністерству доріг і міського розвитку Ірану.

Про це повідомляє місцеве агентство IRNA.

Повідомляється, що сім'ям загиблих виплатять по 150 тисяч доларів або еквівалентну суму в інших валютах. Також повідомляється, що уряд доручив провести виплати якомога швидше. Як йдеться у рішенні іранського Кабміну, гроші повинні бути виплачені всім "без будь-якої дискримінації за національністю і громадянством" згідно із законами країн.

Зазначимо, сьогодні офіційний Тегеран заявив, що розслідування катастрофи МАУ завершено. У його заяві йдеться, що розслідування проведено професійно і без всяких упереджень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іран виділить 200 млн євро на компенсації, але пізніше це рішення було скасовано.

Напередодні члени екіпажу збитого літака отримали звання Героя України.

Іран збив український літак 8 січня 2020 року двома ракетами класу "земля-повітря". В результаті загинули всі 176 осіб, які перебували на борту літака. Серед них громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Великобританії та Афганістану.